Verkeer en aansprakelijkheid

  Gedagvaard voor de politierechtbank? Slachtoffer van een verkeersongeval of er zelf één veroorzaakt?

  Het team van Dewever & Van de Velde beschikt over een uitgebreide expertise om u bij te staan bij snelheidsinbreuken, een vluchtmisdrijf, rijden zonder geldig rijbewijs en/of met een niet-gekeurd voertuig, enzovoort. Wij kunnen instaan voor zowel het strafrechtelijke als het burgerrechtelijke luik van uw verdediging.

  Als uw werknemer een verkeersovertreding begaat of een ongeval krijgt terwijl hij aan het werk is, kan U als werkgever medeaansprakelijk worden gesteld.

  Wij begeleiden u graag in dergelijke situaties. Wij bieden ook pro-actief advies om afspraken vast te leggen in een duidelijke car policy.

  Als tip geven wij nog mee dat bijna iedere autoverzekering een module rechtsbijstand omvat. Dit betekent dat u vrij een advocaat mag kiezen en uw verzekering de kosten daarvoor dekt. U kan hieromtrent informeren bij uw verzekeringsmakelaar of onmiddellijk uw polisnummer aan ons bezorgen zodat wij dit verder voor u kunnen regelen.

  Verder is het als het als vennootschap ook steeds belangrijk om de identiteit van de bestuurder mede te delen bij ontvangst van een boete. Nalaten maakt tevens een strafrechtelijke inbreuk uit met geldboete tot gevolg.

  Neem contact op